< Tornar als destacats

ELABOREM UN NOU FORMATGE TENDRE DE CABRA EN SUPORT A LA RAMADERIA CATALANA

Bon Preu es suma a la iniciativa i oferirà el formatge a més de 160 botigues Bonpreu i Esclat

Des de Llet de Cabres Catalanes acabem de fer el llançament al mercat d’un nou formatge de cabra tendre en suport a la ramaderia de cabrum catalana per fer front a la crisis causada per la Covid 19, que ja va començar a afectar al sector des de l’inici de la pandèmia.

Arrel del tancament de restaurants i l’aturada en sec de l’exportació de productes, moltes formatgeries catalanes van haver de reduir la seva producció de manera dràstica i, de retruc, es va frenar la demanda de llet. Tot i així com és evident, els cicles naturals dels animals no poden aturar-se, i per això diàriament moltes granges de cabra no associades que van trobar-se sense la recollida de la llet, van haver de començar a llençar part o la totalitat de la seva producció.

Des de Llet de Cabres Catalanes vam considerar que s’havia d’actuar per sustentar el sector del cabrum català. Per això, en un primer moment, les quatre formatgeries integrants de l’associació – Formatges Montbrú, Mas El Garet, Sant Gil d’Albió i Cal Quitèria – van decidir absorbir aquest excedent de llet de granges no associades, i començar a elaborar formatges de més llarga maduració. Alhora, es van iniciar converses amb l’administració pública per a buscar una solució conjunta al problema i, a més paral·lelament, es va plantejar com donar sortida de manera més immediata a tota aquesta llet.

Així va sorgir la idea d’elaborar un formatge de cabra tendre de tall, pensat per al consum diari i que pogués ser distribuït a través de la gran superfície. El Grup Bon Preu, propietària de les ensenyes Bonpreu i Esclat, de seguida va donar el seu suport al nostre projecte i va decidir incorporar aquesta nova referència al servei de tall de les xarcuteries de  més de 160 establiments Bonpreu i Esclat.

En un temps rècord de tres setmanes, les quatre formatgeries s’han coordinat telemàticament per idear la recepta del formatge, compartir diferents tècniques, elaborar-lo de manera conjunta i, finalment, poder servir aquesta setmana passada una comanda de fins a 6 palets de formatges Il·lusió als supermercats Bonpreu i Esclat.

Encara que aquest sigui un formatge destinat al servei al tall a les xarcuteries, des de Llet de Cabres Catalanes hem treballat perquè tingui una imatge molt diferencial en el mostrador, amb una etiqueta que atorga el protagonisme als ramaders i ramaderes i alhora, evoca al consum local i de proximitat, ara més necessari que mai.

Ara, amb aquesta nova iniciativa, volem continuar apostant pel sector ramader, ajudant a mantenir les produccions i l’estabilitat en el preu de la llet de cabra a Catalunya, aconseguint així el nostre objectiu, que tan ramaders com formatgers ens puguem guanyar la vida de manera digna, i així poder superar aquesta crisis sanitària i econòmica de manera conjunta.