< Tornar als destacats

Sarró de cabra de Montbrú

El formatge més conegut de la família Montbrú. Un formatge semi curat de cabra suau, mantegós amb un punt cítric que es fon a la boca i d’un color blanc impecable. La seva pell florida aporta aromes de molsa i sotabosc.

Un formatge que el 2016 va ser premiat amb la medalla d’or al World Cheese Awards. Per desplegar tota la seva personalitat cal degustar-lo a temperatura ambient i conservar a la nevera tapat amb un drap humit. Ideal per combinar amb un bon pa de coca amb tomàquet, pans de nous i cereals o amb fruits secs. Un vi blanc amb barrica, cava o cervesa poden ser uns acompanyants perfectes.

Un Formatge que no pot faltar a una bona fusta de formatges i embotits.

Formatges Montbrú neix el 1989 de la mà de Pere Antúnez i Imma Llonch al voltant del Mas Montbrú a la comarca del Moianès, inicialment com a ramaders de cabres, comencen a fabricar mató i formatge fresc de manera artesanal, amb el temps s’amplia la gamma amb semi curats i curats sempre amb llet de cabra i ovella.

La demanda de producte els porta a buscar altres ramaders que facin la recollida diària a les granges assolint els nivells més alts de qualitat en llet de cabra de Catalunya, en aquests moments treballen en exclusiva per a Montbrú més de 40 ramaders, molts de nova creació. Per a Montbrú és molt important mantenir i recuperar la ramaderia a Catalunya.

L’obtenció de diferents guardons, entre ells la medalla d’or per al Sarró de cabra en el  concurs, més prestigiós del món el World Cheese Awards, els obre les portes per exportar a més de 20 països actualment. Una de les darreres novetats que han presentat es diu CHEESEFUET. És un formatge de cabra fet i madurat en forma de fuet.