< Tornar als destacats

Garrotxa de Sant Gil d’Albió

Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra, de quallada enzimàtica i una mica àcida. Premsat i lleugerament salat, es caracteritza per la seva maduració de 6 setmanes. Durant aquest temps, un fong que creix a la seva escorça, el penicillium gris, en neutralitza l’acidesa, endolcint-lo i donant-li un toc de bodega.

El resultat n’és un formatge semimadurat i de textura cremosa. Lleugerament salat i amb un punt d’acidesa, el seu sabor és suau i equilibrat, recordant-nos l’aroma de les nous.
El formatge tipus Garrotxa, d’aparença rústega, es comercialitza amb la crosta florida.

El Sant Gil d’Albió és molt versàtil i dóna molt bons resultat en taules de formatges i en aplicacions culinàries. Agrada tant a grans com a petits.
Equilibri, elegància i personalitat. Tres característiques que defineixen un formatge de cabra que és reconegut tant en el mercat nacional com en l’internacional. Hem estat reconeguts, amb una medalla d’or, en el darrer World Cheese Awards 2016-2017.

Sant Gil d’Albió és una empresa familiar dedicada a l’elaboració de formatges artesans. Van començar fa més de 30 anys com a complement de l’agricultura. Actualment elaboren uns 90.000 kg de formatge a l’any.

Sense oblidar les seves arrels, som una empresa dinàmica que continua creixent, ampliant la gamma de productes i modernitzant les instal·lacions. Sempre han treballat de manera artesanal per tal d’obtenir un producte de la màxima qualitat.

Comercialitzen els seus formatges tant dins com fora del nostre país. Actualment, exportem el 40% de la producció, especialment als Estats Units i a diversos països europeus.
Al llarg dels anys han rebut diferents reconeixements per la qualitat dels seus productes, convertint- la en una empresa de referència en l’elaboració del formatge artesà a Catalunya.